Hirdetés
Egy másik tévhit és hiba sok embernél, hogy a már korábban használt olajat melegíti fel újra és abban süti az ételt. Sajnos ma már elég drágán kaphatóak az étolajak, amelyek nincsenek is olyan jó minőségűek, mint a régiek. A finomítás során ugyanis elvesznek belőlük bizonyos tápanyagok. Éppen emiatt a borsos ár miatt nem engedhetjük meg magunknak azt, hogy a habzó olaj helyett másik olajat öntünk és így tovább.
Ha sütés közben habzik az olaj, az alábbi módszerekkel és trükkökkel csillapíthatjuk:
KenyérVegyünk egy kisebb darab, lehetőség szerint szárazabb kenyeret, amit tegyük az olajba és hagyjuk is benne sütés közben. Ne a kenyér belsejét, a héját törjük le.
SóSok háziasszony szerint ha kevés sót hintünk a habzó olajba, nagyon hasznos lehet, megkönnyíti a sütés befejezését.
Hirdetés
Parafa dugó Mi is meglepődtünk ezen, de utána jártunk és sokan azt nyilatkozták, hogy a parafadugó is hatékony ebben az esetben. Felszívja a habos olajat.
Hideg olaj Ha habzik az olaj, akkor mindenképp szükség van egy kis hűtésre, amelyet úgy érhetünk el, ha kevés hideg olajat öntünk a forróhoz. Ez egy időre csillapítja majd a habzást.
Forrás: tudasfaja.com