featured-slider

Post Top Ad

2016. december 25., vasárnap

Áder János, hogy jelölték második terminusra Magyarország elnöke

  Áder János, hogy jelölték második terminusra                  Magyarország elnöke


Magyarország kormányzó Fidesz párt jelöl János Áder, mint Magyarország államfője újabb öt évre szól, a jobboldali napi Magyar Idők mondta, idézve Kósa Lajos, a párt helyettes vezetője és vezetője a parlamenti frakció.

                 Orbán Viktor miniszterelnök nem lát okot, hogy cserélje ki a régi barát, mint a köztársasági elnök - fotó: Orbán Viktor és Áder János a fiatal Fidesz képviselők 1991-ben


"Arról van szó, az egyetértés abban, hogy Áder, akinek megbízatása lejár jövő májusban, legyen a jelölt a Fidesz utáni" Kósa azt mondta a papírt, miután a két napos ülésén a párt. Miniszterelnök és a Fidesz vezetője, Orbán Viktor azt mondta a múlt héten, hogy nagyra értékelik Áder erőfeszítéseit, és az ő folytatódik a bejegyzés "közül a legfontosabb lehetőség, ha ő maga nem akarja használni." Házelnököt Kövér László korábban dicsért Áder kifejezése a nemzet egységét ideje alatt, és azt mondta, az elnök volt "átlátható", és "tiszta" az ő döntéseket küld vissza számlák parlament vagy az Alkotmánybíróság.

Parlamenti pártok indulhat Tagjelöltek 90 nap letelte előtt a hivatalban lévő elnök megbízatásának, míg a választás maga kerül sor a parlament tavaszi szezonban. Az alkotmány szerint a parlament köteles megválasztani a következő elnök, 30-60 nappal a hivatalban lévő elnök megbízatásának vége. Áder már hivatalban elnöki május óta 2012-ben.

via hungarymatters.hu és magyaridok.hu