featured-slider

Post Top Ad

2016. december 13., kedd

ESMO 2016: tényezőkkel társulásának Near End of Life Kemoterápia használata

A betegek nagy valószínűséggel fel kell ajánlani az elhasználódott kemoterápia, ha fiatalok voltak, kezeljék nagy mennyiségű központok, amelyek nem rendelkeznek a palliatív ellátás egység

Dátum:  2016
Téma: A palliatív és szupportív kezelés
Az árak beadását kemoterápiás betegek daganatos betegségek egy hónapon belül megadja magát a betegség továbbra is magas, amely felhívja a paradigmaváltást, hogy fontolja kezdeményező palliatív ellátás egy korábbi szakaszban, és egyértelmű iránymutatások kialakításához végén élő ellátás szerint megállapításai a nagy könyvvizsgáló bemutatott október 8-án a ESMO 2016 kongresszuson Koppenhágában.

Kemoterápia gyakran adjuk vége az élet szilárd rákos betegek, azzal a szándékkal, hogy a tünetek enyhítésére, de általában hatástalan és mérgező szerint vezető szerzője Phillipe Rochigneux, Medical Oncology, Institute Paoli-Calmettes, Marseille, Franciaország. Dr. Rochigneux bemutatott megállapítások nevében kollégáink felül a vonatkozó adatok a kemoterápia alkalmazása végén az élet egész Franciaországban és azok a tényezők felhasználásával kapcsolatos.

A kutatók célja, egy országos, regiszteren alapuló tanulmány, amely tartalmazza az összes beteg kórházba Franciaországban 2010 és 2013 között, akik 20 éves éves és idősebb, akik meghaltak, amelynek áttétes tumorok esetében is. Ezek többváltozós elemzések azon betegek, tumor, és a létesítmény szintje jellemzőit kemoterápiát használatát. Egyedi al-analíziseket is számítunk, hogy vizsgálja meg a szerepét a feltételezett kemoszenzitivitás a daganat által meghatározott válaszadási arányt a tumor standard első vonalbeli kemoterápia> 30% (irodalmi adat).

Magasabb élettartam végének kemoterápia jelentett kórházakban nélkül palliatív ellátási

Az adatok tekintetében 279.846 áttétes daganatos betegségek a végén az élet beteget vontak be a nyilvántartásba.

Az árak a kemoterápia mellett az elhasználódott volt, 39,1% az elmúlt 3 hónapban, 19,5% az elmúlt hónapban, és 11,3% a végső 2 hét.


Során az utolsó hónapban az élet, 6,6% -ánál indult, illetve folytatják a kemoterápia.
A betegek jellemzőit, hogy a kapcsolódó többváltozós elemzés alacsonyabb kemoterápia benne a női nemi (esélyhányados [OR]: 0,96; 95% konfidencia intervallum [CI] 0,93, 0,98) életkor (OR 0,70; 95% CI 0,69, 0,71 mindegyik 10- év növekedés), és nagyobb számú krónikus társbetegségek (OR 0,83; 95% CI: 0,82, 0,84) voltak egymástól függetlenül jár alacsonyabb kemoterápia áron.

A betegek nagyobb valószínűséggel kapnak kemoterápia utolsó hónapjában az élet, ha a daganat jelenik kemoszenzitivitás standard első vonalbeli kemoterápia (OR 1,21; 95% CI 1,18, 1,25). Egy másik tényező, amely független összefüggést elhasználódott kemoterápia voltak betegek ráktípusok, melyek jelentős terápiás újítások történtek az évek között 2005-2010 (OR 1,17; 95% CI 1.14,1.20).

Végstádiumú kemoterápia arányai is magasabbak voltak a haldokló egy for-profit kórház képest az egyetemi kórházak (OR 1,40; 95% CI 1.34,1.45) és a betegek átfogó rákköz- (OR 1,43; 95% CI 1.36,1.50 ). Az átlagosnál magasabb aránya a kemoterápia állítólag adjuk vége az élet a nagy forgalmú onkológiai és a kórházakban hiányoznak palliatív ellátási (OR 1,21; 95% CI 1,18, 1,24).

Stein Kaasa aki tárgyalt a tanulmány megállapításai azt mondta, hogy a betegek akar élni, mint hosszú és olyan jó, mint lehetséges. Ugyanakkor azt kétségbe, ha azt kellene jelentenie hozzáférést kemoterápia közel a halálhoz. Azt is megkérdőjelezte, ha a cél az, hogy csökkentse a kemoterápia alkalmazása közel a halálhoz - hogyan kell csinálni? Az út az, hogy létrehozza a kapcsolatot a beteg, ami "több mint csupán tumor középpontjában" (címzés érzelmi és családi problémák, figyelembe véve a korszerű irányelvek), végezze szisztematikus tünet és a funkció értékelések, közli a prognosztikai információt a betegeknek.

A korai palliatív ellátás hozzájárulhat ahhoz, hogy kiegyensúlyozott a kemoterápia alkalmazása során elhasználódott, jobb tünetkezelés jobb érzelmi funkció és a jobb családi ellátás. A teljes integráció a megfelelő használata palliatív ellátás források is segít ki egy mozgalmas onkológiai járóbeteg, de a palliatív ellátás szakember kell, hogy kompetenciák onkológiában.

Következtetések

Kemoterápia áron, közel a vége az élet továbbra is magas a metasztatikus daganatos betegségek. Ezek az arányok különösen magas a fiatal betegeket, kezelik a nagy forgalmú központokban, ahol hiányzik a palliatív osztályon.

Sürgősen szükség van, hogy csökkentse a agresszivitását elhasználódott kezelések meghozatala és végrehajtása egyértelmű iránymutatások elhasználódott ellátást, hogy megindítja a palliatív ellátás korábban, valamint erősítse a szupportív kezelés képzésre onkológusok és más rákos szakemberek.

Referencia

1300O

Kemoterápia alkalmazása mellett az elhasználódott szilárd rákok: Milyen tényezők számít?

P. Rochigneux, J. L. Raoul, L. Morin