featured-slider

Post Top Ad

2015. szeptember 22., kedd

50 kurd meg­ölé­sé­ben vét­kes a Rösz­kén el­gán­csolt fut­ball­edző

Döb­be­ne­tes köz­le­ményt tett közzé a kurd De­mok­rata Unió Párt. Ál­lít­ják, hogy a Rösz­kén el­gán­csolt fo­ci­edző, akit nem­rég dísz­ven­dég­ként üd­vö­zölt a Real Mad­rid és Ro­naldo is sze­mé­lye­sen, egy tö­meg­gyil­kos­ság ré­szese.
 
A szíriai kurd párt szerint a helyi al-Kaida tagja volt az elgáncsolt férfi, tette közzé a mandiner.hu.

Hirdetés



A szíriai kurd Demokrata Unió Párt  közleménye szerint az al-Kaida szíriai szárnyának tagja volt Osama al Abd al Mohsen, a férfi, akit Röszkénél megpróbált elgáncsolni az N1TV operatőre.  Az egy csapásra híressé vált Mohszen és fia azóta Spanyolországba ért, és többek között a Real Madrid is fogadta őket – a kisfiú Cristiano Ronaldot kísérhette be egy mérkőzésre.

Foci és terror

Hirdetés


Az iraki kurd hírportál, a Rudaw (a cikk itt olvasható),most arról ír, hogy a szíriai kurd Demokrata Unió Párt közlése szerint Oszama al Abd al Mohszen az al-Nuszra Front oldalán harcolt a szíriai polgárháborúban.

Ez a szervezet az al-Kaida szíriai szárnya, többek között az ENSZ, az USA, Franciaország, Oroszország, Szaúd-Arábia és Irán is terrorszervezetként tartja számon. A portál arról is írt, hogy a férfi 2004-ben részt vett egy kurd lázadás leverésében Qamishlo városában, amikor egy futball-mérkőzés után 50 kurdot öltek meg a szír fegyveres erők.
A cikk megjelenése után Mohszen azonnal törölte alábbi árulkodó, a figyelmet rá felhívó Facebook képét.

forrás : ripost