featured-slider

Post Top Ad

2015. szeptember 20., vasárnap

Egy gyerek könyvben találtuk : Az öngyilkos nyulak

Bizarr gyerekkönyvre bukkantunk. Kíváncsiak vagyunk, mit gondoltok róla.

Képzelj el egy mesekönyvet, amelyben háromperces állatmeséket olvashatsz fel a gyerekeidnek esténként. Ülsz az ágy szélén, a gyerekek az ágyban várják az álmot hozó, kedves kis mesét. És te belekezdesz:

Hirdetés


A könyvben található illusztrációk is meglehetősen furcsák - Fotó: munkatársunktól
„Az erdő nyulai gyűlést tartottak. – Rettenetes az életünk! – panaszkodtak egymásnak. – Egész nap kutyák és farkasok üldöznek minket, emberek lőnek ránk, sasok csapnak le, rókák és farkasok falnak fel minket. – Minél tovább panaszkodtak, annál szerencsétlenebbnek érezték magukat. Végül egyikük azt mondta: – Mi értelme úgy élni, hogy bármelyik pillanatban egy másik állat zsákmánya lehetünk! Öljük vízbe magunkat! – Nagyszerű ötlet – helyeseltek néhányan. – Menjünk, haljunk meg együtt – kiáltották mások is, és a tóhoz rohantak."

Majd becsukod a könyvet, és szép álmokat kívánsz a gyerekeknek.
Nos ez a történet akár valóság is lehet, hiszen az idézett mesekönyv létezik, magyar kiadása is van. A 3 perces állatmesék (amelynek már két kötete is kapható itthon) szerzője Duncan Crosbie, ő találta ki az ilyen és ehhez hasonló történeteket. A gyerekeknek szánt mesekönyvben olvashatsz még a szerencsétlen tuskó teknősről, aki hiába szeretne repülni vagy a macskáról, aki idegesítő hangja miatt nem talál barátokat.

Egy másik kedves állatmese - Fotó: munkatársunktól
A könyv néhány szülőnél is kiverte már a biztosítékot, csakúgy, mint  a ClassFM szerkesztőinél, akik mostanában reggelente felolvasnak belőle a hallgatóknak. Az egyik legnagyobb hazai könyvesbolt internetes oldalán, a szóban forgó könyvnél olyan kommenteket olvashatunk, mint: „Az is beteg aki megírta és az is aki kiadta!”, vagy: „Érdekes megközelítése az életre való nevelésnek. Sztem van néhány szegmense az életnek amit nem kell tudnia egy pár éves gyereknek.”
Hirdetés


Ti mit gondoltok, kedves olvasók? Helye van egy ilyen mesekönyvnek a gyermekirodalomban?