featured-slider

Post Top Ad

2015. szeptember 30., szerda

A NASA 18 ezer dollárt fizet, cserébe 70 napig fekvő pózban kell lenni.

Jelenleg is keres a NASA a különböző kísérleteihez alanyokat, akiknek általában, 40-70 napos teszteken kell átesniük, amiért cserébe szép summát kapnak a legvégén.
A fotón látható férfi Drew Iwanicki az egyik szerencsés volt, akit kiválasztottak a több ezer jelentkező közül. Dióhéjban elmesélte, hogy mit tehetett és mit nem a 70 nap alatt, továbbá a legvégén mennyi pénz ütötte a markát az adók levonása után.
Hirdetés



Drew egyetlen feladata a 70 nap alatt annyi volt, hogy nem ülhetett fel semmilyen körülmények között, és a kezét is csak naponta 30 percig mozgathatta, amit ő olyankor könyvolvasással töltött ki.
A szükségleteit egy profi csapat elégítette ki, akik közben figyelték és jegyzetelték az adatokat.
A NASA azért indította el ezt a kísérletet, hogy megnézzék mennyire sérülnek az izmok és a csontok egy ilyen 70 napos időszak alatt, ugyanis tervezik a Marsi kirándulást, ahol nem szeretnének meglepetésekbe ütközni az asztronautáikkal.

A wc-t egy ágytállal oldották meg,mivel még ekkor sem mozdulhatott. A barátnője többször meglátogatta, és beszélgettek, de őt sem ölelhette meg.
Azonban úgy tűnik kifizetődő volt a 70 nap, mivel tisztán megkapott 15.000 dollárt, ami átszámítva körülbelül 4 millió forintot tesz ki.

Hirdetés