featured-slider

Post Top Ad

2015. október 30., péntek

Ha ez a matrica rád ragasztva világít, akkor nagy a baj !

Amikor megsérülünk, és a szövet károsodik, akkor nyitunk egy utat az összes baktériumnak, vírusnak amelyek körülöttünk keringenek a levegőben. A húsevő baktérium ilyen módon bármikor bekerülhet a szervezetünkbe, és beláthatatlan károsodást okozhat.
Nem csak a baktériumoktól kell félni, sajnos ott van a szepszis , a vérmérgezés, a gyulladás is a tarsolyban.
A tudósok egyelőre csak prototípusként kifejlesztettek egy olyan matricát, amely közepe zölden foszforeszkál, ha a seb elvan fertőzve és be van gyulladva.
Hirdetés


Ránézésre sokszor nem lehet egy sebről megítélni annak súlyosságát, ezért ez nagyon hasznos , mivel egyből tudhatja az ember, hogy mi a helyzet a szervezetében.
A kérdés jogosan merülhet fel, hogy mégis hogyan képes ez a matrica megállapítani egy sebről, hogy el van-e fertőződve.
A titok nyitja abban rejlik, hogy egy gennyes, begyulladt seb tele van baktériumokkal, és azok végtermékével, toxinokkal, és bizonyos cukrokkal is, amelyeket a szervezet választ ki, védekezés gyanánt.
Tehát a tudósok elkészítettek egy olyan anyagot, amely ezekkel az anyagokkal kapcsolatba lépve fluoreszkál, és meg is oldódott egy csomó probléma.

Még dolgoznak a biztonságosságon, és különböző dolgokat tesztelnek, de ha sikerül stabilan elkészíteni, akkor piacra dobják ezt az életmentő újdonságot.

Hirdetés