featured-slider

Post Top Ad

2015. augusztus 23., vasárnap

Állítólag hatalmas aszteroida csapódik be egy hónap múlva a Földbe

Egyesült Államok - A NASA tagadja, hogy globális pusztulást okozó katasztrófa közelegne felénk.

Hónapok óta találgatnak arról, van e bármi alapja annak a bibliai jövendölésnek, miszerint 2015 szeptemberében vége lesz a világnak. A NASA fontosnak tartotta, hogy eloszlassa az emberek fejében a kételyeket, és racionális érvekkel tiszta vizet öntsön a pohárba - írja a Daily Mail.


A vallási közösségek szerint egy hatalmas aszteroida becsapódása fogja okozni az emberiség végét és ennek időpontját szeptember 15 és 28 közé tették. Az égitest érkezését Puerto Rico környékére várják, amelynek hatása kiterjedne az egész Egyesült Államokra és az Atlanti Óceán partjaira.
Az egyik önjelölt "próféta", Rev Efraid Rodriguez szerit az aszteroida az óceánba fog becsapódni, ezzel pusztító földrengést és tsunamit fog okozni.

Az amerikai űrkutatási központ szerint azonban aggodalomra semmi ok, hiszen 0,01% esély van arra, hogy az elkövetkezendő 100 évben becsapódik hozzánk egy kisbolygó. Ez persze nem azt jelenti, hogy egyetlen üstökös sem érkezhet hozzánk, hanem azt, hogy akkora méretű, amely kárt okozna bolygónkban, nem valószínű, hogy a közeljövőnkben érinteni fog  minket.

Blikk