featured-slider

Post Top Ad

2015. május 27., szerda

ÉLVE DARÁLNAK LE 1 MILLIÓ NAPOSCSIBÉT MAGYARORSZÁGON -

Évente egymilliónál is több kiskakast pusztítanak el szörnyűséges módon a keltetőüzemekben, mert tartásuk nem kifi­zetődő. A brutális eljárás ellen eddig senki nem emelt szót. A Bors megteszi: fejezzék be a kegyetlen állatkínzást!
Az állatvédők is képtelenek megakadályozni a hím naposcsibék ledarálását, hiába vannak tisztában azzal, hogy az eljárás pokoli fájdalmat okoz a kiskakasoknak.

Tudni kell, hogy a mezőgazdaságban ezeket az állatokat hulladék terméknek tekintik, hiszen tartásuk sokkal költségesebb, mint a tyúkoké, hasznuk pedig – mivel nem tojnak – jóval kisebb.
– Erről a módszerről mindenki tud, aki picit is jártas a gazdasági haszonállattartásban. Nekem a világon a legfontosabb az állatok védelme, de közben meg is kell maradnom a realitás talaján – magyarázza Szilágyi István, a Fehér Kereszt Állatvédő Liga kurátora.
– Tudomásul kell venni, hogy az állattartóknak nincs annyi pénzük, hogy a humánusabb szén-dioxidos módszert alkalmazzák. Mivel sajnos mi sem tudunk nekik anyagilag segíteni, bírálni sincs jogunk. Szerintem inkább a háziasszonyok gondolkodását kellene megváltoztatni, és akkor rengeteg kiskakas to­vább élhetne.