featured-slider

Post Top Ad

2015. május 25., hétfő

Lefotózta a melleit, és ezzel több millió nő életét menti meg. Te is nézd meg a képet!


Legalábbis ebben bízik az az amerikai nő, aki a Facebookon tette közzé melldaganatának tüneteit.

Május 11-én, egy héttel azelőtt, hogy kórházba vonult volna, hogy orvosai elvégezhessék rajta a masztektómiát, Lisa Royle úgy döntött, elkészíti élete első selfie-jét.


Csakhogy, elletétben sok millió másik felhasználóval, az amerikai nő végül nem az arcáról készített képet, hanem a melléről. Mindezt azért, mert szeretne segíteni azoknak, akik hozzá hasonló cipőben járnak.



"Oké, álmomban se gondoltam volna, hogy valaha egy olyan képet töltök a Facebookra, ami a mellemről készült. De most, egy héttel azelőtt, hogy eltávolítanák őket, itt az ideje. Szóval tessék, ez az...Mindössze ennyi jele van. Néhány gödröcske a bőr alatt, amin – ha siet az ember a tisztálkodással – simán átsiklik" -

írta Lisa a megosztott kép fölé, amit azóta egyébként több mint 72 ezren megosztottak, és 46 ezren lájkoltak is. Az amerikai nő szerint épp azért, mert nagyon nehéz észrevenni őket, az ilyen és ehhez hasonló egyenetlenségekre nagyon oda kell figyelni. Aki észrevesz hasonlót, annak azonnali orvosi vizsgálatot javasol.

"Kérlek, szánjatok időt a melleitekre. Életet menthet az a néhány perc" -

tette még hozzá. A közzétett fotó azóta vírusszerűen terjed, és számtalan pozitív visszajelzést és támogató kommentet kap. Május 18-án, egy héttel az eredeti kép után, Lisa férje, Craig is kommentelt: hozzászólásában leírta, felesége átesett a kiírt operáción, és bár még mindig kicsit kába a kapott gyógyszerektől, jól érzi magát.