featured-slider

Post Top Ad

2015. május 29., péntek

Hogyan hordjuk helyesen a leggingset? Hogyan ne..


Az utóbbi néhány év nagy slágere a leggings, úton-útfélen szembejön velünk az utcán. Ezzel együtt az is könnyen feltűnik, hogy milyen sokan nem tudják, hogyan kell ezt a ruhadarabot viselni, azt pedig pláne nem, hogy milyen alakon mutat jól. Főleg a fiatalok, a tizenévesek körében népszerű a leggings, de a néhány évvel idősebb korosztály is szívesen hordja. Ennek fő oka, hogy kényelmes, azonban a leggings sajnos nem mindenkinek áll jól, vagy legalábbis nem minden formája. Ez a viselet ugyanis annyira testhez álló, hogy minden apró hibát megmutat. A leggingsek viselésével kapcsolatban azonban nem ez az egyetlen hiba: sokan nem tudják rendeltetésszerűen hordani, súlyos tévedésben élnek a leggings funkcióját illetően.

 Ne hordjuk nadrágként!
A legdurvább ezek közül a bakik közül, hogy sokan nadrágként hordják a leggingset, pedig nem az! A leggings valahol a nadrág és a harisnya között helyezkedik el, ezért semmiképpen nem hordható csupán nadrágként. Akik mégis erre vetemednek, köznevetség tárgyai lehetnek, méghozzá igen rövid időn belül. Bár a leggings tömör anyagnak tűnik, fölvéve sok közülük átlátszóvá válik, ahogy kifeszül a bőrön, így viselője sok mindent megmutathat magából akaratán kívül is. Számtalan példát lehet látni rá, hogy egy lány vagy nő leggingset húzott, hátulról pedig még az is látszik, hogy milyen színű bugyi van rajta.

Nem jó, ha bevág
A nadrágként hordott leggings másik kellemetlensége, hogy pontosan azért, mert túlzottan feszül, a vonalakat is túlzottan megmutathatja – olyan vonalakat, amiket nem feltétlenül akarunk megmutatni. Sokak számára ismerős a „tevepata” kifejezés: ezt arra használjuk, mikor elöl túlzottan bevág a nadrág, így szinte láthatóvá válnak az intim részek. Ez leggingsszel különösen könnyen elérhető. Hátul sem kellemesebb a látvány: egyáltalán nem szexi, ha a leggings bevág a fenekünkbe, inkább nevetséges.


Hogyan hordjuk?
A leggings helyes viselése nem bonyolult: olyan fölsőt kell választani hozzá, ami takar, azaz elöl és hátul is leér a combunkig. Így elkerülhetjük, hogy a bugyinkat villogtassuk az utcán, valamint, hogy a túlzottan bevágó ruhadarab miatt nevessenek ki. Végül egy jó tanács: a leggings nem mindenkinek áll jól, leginkább a vékony, sportos alkatú nők viselete. Ha nem ebbe a kategóriába tartozunk, inkább mondjunk le róla!