featured-slider

Post Top Ad

2015. május 27., szerda

Mohamed Fatima 16 évesen olyan ronda volt, hogy a pasik kerülték mint kutya a szarát

Az egyiptomi születésű Mohamed Fatima nevét 1997-ben ismerte meg a magyar közönség, mikor 16 évesen berobbant a köztudatba a Fekete Vonat énekesnőjeként. A zenekar sikersorozata a Fila Rap Jam-díj megnyerését követően kezdődött, ami után lemezszerződést írtak alá. Eleinte Gangxta Zolee társaságában léptek fel, producerük Dopeman volt.



Első albumuk, az önmagukról elnevezett Fekete Vonat 1998. szeptember 30-án jelent meg. Legismertebb dalai közé tartozik a Hol van az a lány és Forró a vérem is - az utóbbival 6. helyezést értek el egy európai dalversenyen.

Miután L.L. Junior kivált, Báró vette át a helyét. Második lemezük, A Város másik oldalán 1999. októberében jelent meg, melynek címadó száma hatalmas sikereket aratott.



Harmadik korongjuk 2001-ben, Harlemi éjszakák címen jelent meg, negyedik pedig Beat távozása után Még várj néven debütált. Az utóbbi címadó dala is óriási sikert és elismerést zsebelt be, ám ekkor már sajnos csökkent a zenekar népszerűsége.

Érdekesség, hogy a Fekete Vonat egy létező vonatról kapta a nevét, mely Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből indult Budapestre, ahová a munkás romákat szállította. Az ő szimbólumuk volt ez a vonat, ez az oka, hogy ezt a nevet választották maguknak a fiatalok annak idején.