featured-slider

Post Top Ad

2015. május 28., csütörtök

Ha egy gyerek vagy állat nyáron a forró autóba reked, ezzel a trükkel megmentheted az életét! – VIDEÓ


Ez a tévedés akár végzetes is lehet. Soha ne hagyjuk a kocsiban se a gyereket, se a kutyát, hiszen ők maguktól nem tudnak kiszabadulni, se lehúzni az ablakot, ha már levegő nélkül maradtak. Ha mégis megtörténik, vagy segítségére szeretnénk sietni egy autóban felejtett gyereknek vagy kutyának, az alábbi trükkel másodpercek alatt életeket menthetünk.

Az autóban levő hőmérséklet nagyon rövid idő alatt duplájára emelkedik a külső hőmérsékletnek. Gondoljuk el, milyen lehet, ha még ráadásul az autó napon is áll. Ha a test hőmérséklete 41 fok fölé emelkedik, súlyos agy- és szívkárosodást szenvedhetünk.

Az alábbi videóban láthatjuk, hogy melyik a leggyorsabb megoldás arra, ha be szeretnénk törni a kocsi ablakát. Mivel a kalapáccsal való próbálkozás sikertelen, egy gyertya segítségével oldják meg a kérdést. A gyújtógyertyáról leszerelik a porcelán szigetelést, és azt egy gyors mozdulattal az ablaknak vágják.

Az eredmény gyors és hatékony. Hatékonysága azon múlik, hogy az üveg és porcelán találkozásakor óriási feszültség jön létre, és gyorsan felhasad az üveg. Míg a kalapáccsal, láthatjuk, nem tudnak akkora erőt kifejteni az edzett biztonsági üvegen, hogy sikerrel járjanak.