featured-slider

Post Top Ad

2015. május 2., szombat

Ettől lesz a hús még 2 hét után is ehető. A multik legújabb átverése


Ha legközelebb úgy gondolod, hogy az Élelmiszer Biztonsági szervezet a Te érdekeidet tartja elsődlegesen szem előtt, akkor érdemes újra átgondolnod ezt a tévképzetedet..

Hirdetés



Van egy kereskedelmi élelmiszer ipari trükk, amit már Japánban, és Európában betiltottak, amely lényege, hogy a húst szén-monoxid gázban tartják, ami a bomló húst frissen tartja.
Főképp az USA és Kanada területén találkozhatunk ilyen húsokkal.
Miért veszélyes ez az eljárás?  A hús bomlása az oka. Ugyanis ez annak a jele, hogy a hús potenciálisan veszélyes, hiszen tele van fertőző baktériumokkal és azok toxinjaival. Ha vizuálisan rátekintünk a termékre a színe, állaga , és a közege alapján el tudjuk dönteni róla, hogy megvesszük-e , mert frissnek tűnik, vagy ott hagyjuk , mert vélhetően romlott. Ez a szén - monoxidos eljárás azért is átverés, mivel vizuálisan megváltoztatja a hús külsejét, és frissnek hat. A szén-monoxid hatására meghalnak a baktériumok, megáll a fehérje bomlásának folyamata, és nem képződik nyálkás felület a húson. Ettől függetlenül a hús bomlik, noha nem látszik kívülről. Ebbe  rejlik a dolog veszélye  is!
Azonban, ha mégis ilyen hús jut a szervezetünkbe, ott sem fejt ki előnyös hatásokat. A szén-monoxid ragaszkodik a hemoglobinokhoz a vérünkben, és nem engedi az oxigén szállítást a véráramon keresztül.
Az alábbi videóban pontosan megnézheti hogyan működik ez a folyamat, és hogyan téveszti meg a gyanútlan vásárlókat.



Hirdetés