featured-slider

Post Top Ad

2015. július 24., péntek

Kézzel fordította meg az orvos a farfekvéses magzatot – döbbenetes videó

Egy édesanya második terhessége vége felé nagyon megrémült, mert a farfekvéses babája nem akart megfordulni.

A 35 éves Christy mindenképpen otthon akart szülni és minden megpróbált, hogy rávegye a babát, hogy megforduljon, de nem járt sikerrel. Ekkor kereste fel a babákkal suttogó orvosként emlegetett Dr. Andrew Bisits-t, hogy segítsen rajta.
“Mikor a testhelyzete a 32. hét elején is változatlan volt, aggódni kezdtem. Tudtam, hogyha ebben a testhelyzetben marad, kockázatos lesz otthon világra hoznom Matisse-t, mert akár császármetszésre is szükség lehet, ezért felkerestem egy ausztrál orvost, akiről úgy hallottam, képes kézzel megfordítani a rossz irányba fordult babákat” – mondta el a kismama a Daily Mail Australianak.

Hirdetés


A híres orvos a sydney-i Royal Hospital of Women kórház vezető nőgyógyásza, aki a terhesség 37. hetében találkozott az asszonnyal. A szakember őszintén elmondta Christynek, hogy a beavatkozáskor az esély mindössze 50 százalék, hogy az ECV (external chephalicus versio) eljárás sikeres lesz.

A beavatkozás lényege, hogy az orvos nyomást gyakorol a hasra, hogy kívülről meg tudja fordítani a babát és így hozza megfelelő helyzetbe a szülőcsatornában.Dr. Bisits háromszor próbálta meg megfordítani a babát. Miután kétszer nem sikerült, aharmadik előtt arra kérte az anyukát, hogy beszéljen a gyerekéhez, ő megtette és az eljárás sikeres volt.

A megható percekről az apa videót is készített, ami mostanában kezdett el terjedni az interneten.A baba egészségesen jött világra, Matisse most már 2 éves és azóta a párnak született egy harmadik gyermeke is, Alex.


Hirdetés