featured-slider

Post Top Ad

2015. augusztus 13., csütörtök

Kosz - bűz - fertőzés. Ezt hagyják a migránsok maguk után a szegedi ártérben.

Tegnap este Szeged-Gyálarét, medencés kikötőnél jártunk
A röszkei kirándulásunk után kiváncsiak voltunk, mi a helyzet a szegedi ártérben, sokak szerint ott a legrosszabb a helyzet, minden szempontból.
Nos



A képek magukért beszélnek...........
Ha Röszkén ledöbbentünk, akkor a gyálaréti ártér maga a totális sokk volt! Eszméletlen mennyi szemét van az erdőben!!!! Hatalmas pihenő helyeket alakítottak ki maguknak a migránsok, és mindent ami már nem kell eldobálnak!!!! Emberek, aki teheti, javaslom a saját szemével győződjön meg erről, a képek nem tudják hitelesen visszaadni azt a pusztítást, a koszt, a bűzt, ami ott van! Iszonyatos érzés ezt átélni olyan embernek, aki a végtelenségig tiszteli a természetet, az állatvilágot, soha nem csonkítaná meg az életterüket, vagy éppen egy csokis papírt, bármi szemetet el nem dobna! Nagyon komoly környezetvédelmi és egészségügyi kérdéseket vet fel az ottani, illetve a teljes határszakaszon lévő ártéri helyzet! Ki fogja és legfőképp MIKOR feltakarítani ezt a mocskot??? Meg kell várnunk, amíg egy magyar ember elkap valami fertőzést, vagy kisebbfajta ökológiai katasztrófa alakul ki??? Könyörgöm, a Tisza árteréről van szó, rendkívül sérülékeny ökoszisztémáról, egy kisebb árvíz, vagy csak egy nagyobb eső általi bemosódás okán elszennyeződnek a vizeink, a Tisza!!!!!!!



A szemét okozta sokk után természetesen sikerült egy kisebb migráns csoportba is belefutnunk (5 fiatal, a legújabb európai divat szerint, lógó gatya-sapka, stb). Szíriából jöttek és közölték a rendőrrel, hogy ők nem akarnak sem táborba menni, sem ujjlenyomatot adni, ők nem akarnak itt maradni, Németországba várja őket a család, szóval a szokott szöveget nyomták. Nincs új a nap alatt........ Tablet, okostelefon, tommy hilfiger cuccok megvoltak, ahogy azt a magukfajta "menekültektől" már megszoktuk.
A képeken láthattok még kihegyezett botokat (több okból van rá szükségük, erről bővebben egy későbbi postban írunk), illetve kreatívan elkészített fáklyát is.