featured-slider

Post Top Ad

2015. április 15., szerda

12 éves és csak 12 kg. Minden segítség elkél! Fogjunk össze érte


A 12 éves jászberényi Farkas Ricsike hosszú évek óta küzd összetett betegségeivel. Egészen kiskorában kiderült, hogy nagyon komoly betegségei vannak, aminek következtében először máj tályogja lett, ezt követően pedig tüdő tályogja alakult ki. Hat hétig lélegeztették, mert képtelen volt egyedül rá.


A betegségére kizárólag a csontvelő- transzplantáció lehet megoldás, amire 2006-ban már sor került, akkor édesanyja volt a donor, de nem sokkal később GVHD alakult ki nála, azaz az idegen csontvelő támadja a testét. Hamarosan tüdő transzplantációra került sor, ami miatt még súlyosabb lett a GVHD.
Ricsin kívül az egész világon, ismeretünk szerint mindössze egy gyermek él, aki tüdő és csontvelő transzplantáción esett keresztül. – Mostani állapotunk eléggé elkeserítő. Ricsi lelkileg teljesen össze van törve, napközben többször elsírja magát, mert nem tud olyan dolgokat megcsinálni, amiket korábban igen. Vérzik a szívem, hogy így kell látnom őt, és tehetetlen vagyok – fakad ki Ágnes. A gyermek testébe tartós vénát, úgynevezett Port-a-Cath-ot ültettek be korábban, mivel rendesen nem tud táplálkozni, ezért vénásan etetik. Lassan időszerű lenne az eszköz cseréje, de Ricsi jelenleg annyira le van gyengülve, hogy várnak a műtéttel. – Megérdemli, hogy ne szenvedjen – mondja Ricsi anyukája, aki abban bízik, hogy a fotoferezis nevű beavatkozás után – mely során gyakorlatilag megtisztítják a vérét – talán jobban lesz a kisfia. A családnak minden segítség elkél!


Bank neve: Raiffeisen Bank Zrt.
 Számlaszám: 12051003-00257185-00100007
 Bankszámla tulajdonos neve: Eszes Ágnes (édesanya)
 IBAN: HU13 1205 1003 0025 7185 0010 0007
SWIFT kód: UBRTHUHB

NEKED 500 FT... NEKI MAGA AZ ÉLET! HA SEGÍTETTÉL DOBJ EGY MEGOSZTÁST, ÉS LÁJKOT, ÉS KOMMENTELD, HOGY SEGÍTETTEM!