featured-slider

Post Top Ad

2015. április 18., szombat

Ideg méreggel dúsítják a csap vizet, mi pedig isszuk

Ezért nem szabad csapvizet inni szerte a világon, és nem csak hazánkban. Itthon elvileg nem adnak már fluort a csapvízhez, bár vannak kételyeim. Azonban egy érdekesség, amit ki kell próbálnod!
Egy ismerősömnél voltam, amikor mondta, hogy van víz tisztítójuk, és kérte hogy próbáljam ki.
Két poharat vettem le  a polcról, az egyikbe csapvizet engedtem, a másikba pedig a víztisztítóból engedtem egy pohárral.
Ahogy a csapvizet a számhoz emeltem, azonnal jött a köpő reflex! A tisztított víz után olyan érzés volt a csapvíz, mintha klórt innék!!!
Rádöbbentett azonnal, hogy mennyire hozzá van az ember szokva a klór ízéhez, hiszen már fel sem tűnik, hogy mit fogyasztunk nap - nap után a csapból.
Tanács : aki teheti szereltessen be egy víztisztítót, ami kiszűri ezeket a gusztustalan mérgező szarokat a vízből!
Itt olvasható egy cikk a fluor hatásairól az emberi szervezetben.




Az ivóvízhez adott fluor valójában egy hulladék anyag! NEM szabadna táplálék-kiegészítőként adni az étrendhez. 
A fogromlást a szájüregben lévő savak okozzák, amit a baktériumok (Streptococcus mutánsok) termelnek a cukor metabolizációja során. És azt már tudjuk, hogy az Egyesült Államokban a legfőbb cukorforrás a magas fruktóztartalmú kukorica szirup.
Ez a sav támadja meg a fogzománcot. A baktériumok később bejutnak a fogállományba, és ekkor megindul a fogromlás. Tehát sokkal hatékonyabb megelőzése is van a fogromlásnak, mint egy felületi vagy felszívott méreg: elsősorban a cukorbevitel minimalizálása és az egészséges étkezés.
A sok cukrot nem fogyasztó primitív népek között sokkalta kevesebb vagy nulla lyukas fog található.
Védjük meg a gyerekeinket a fluortól
Bill Osmunson fogorvost a csecsemők fluorizált vízfogyasztása aggasztja. Az ADA és CDC egybehangzóan ellenjavallja a csecsemők tápszereinek fluorizált ivóvízzel való elkészítését, mivel a fluorizált víz 250-szer több fluort tartalmaz, mint az anyatej.
"Nem szabadna az ivóvizet fluorizálnunk és a legtörékenyebbeknek kárt okoznunk." mondja Dr. Osmunson.
Sajnos az egyetlen módja annak, hogy garantáltan biztosítani tudjuk a megfelelő tisztaságú ivóvizet, egy jó minőségű, pl. reverz ozmózis rendszerű víztisztító berendezés beszerelése, amivel ki tudjuk szűrni a fluor nagy részét és az egyéb veszélyes fertőtlenítőszerek melléktermékeit.
Ne feledjük, hogy a legtöbb palackos ásványvíz ugyancsak tartalmaz fluort, ugyan ezt nem jelzik az összetevők között. A leginkább kerülendő a "speciálisan csecsemőknek ajánlott palackos víz", ami specifikusan csecsemők számára fluorizált víz.
Az ivóvíz fluorizálása eggyel több ok arra, amiért a szoptatás olyan fontos. A természet nem véletlenül alkotta az anyatejet lényegében teljesen fluormentesre!
Ha valaki nem tud szoptatni, kizárólag fluormentes vízzel készítse a csecsemőtápszert! Ha állapotos, akkor is kerülje a fluorizált vizet, mert a fejlődő magzatot károsíthatja a fluor.
A legjobb megoldás a fluor kivétele a csapvízből
Ugyan mind az ADA mind a CDC kiadott egy figyelmeztetést, hogy a csecsemők szülei ne használjanak fluorizált csapvizet a tápszerek elkészítésénél, egyikük sem informálta nyíltan a teljes lakosságot!
Tehát több millió szülő, akik nincsenek tisztában azzal, hogy a csapvíz fluorozilását népszerűsítő szervek egy külön figyelmeztetést adtak ki ez ellen, gyanútlanul használja a csapvizet a csecsemő tápszerek elkészítéséhez.
Az ivóvíz fluorizációja azt jelenti, hogy az alacsonyabb jövedelmű családok, még ha rendelkeznek is a megfelelő információval, nem engedhetik meg maguknak egy reverz ozmózis rendszerű szűrőberendezés beszerelését, és így nem tudják megvédeni gyermekeiket ez ellen a veszélyes az elem ellen.
Az egyetlen valódi megoldás az ivóvíz fluorizációjának megszüntetése. Komoly összefogással próbáljuk elérni, hogy Kanada, ahol az ivóvíz 60%-a már fluormentes, a maradék 40%-ot is tisztítsa meg. Ha ez bekövetkezik, az Egyesült Államok is kénytelen lesz lépni ezügyben.