featured-slider

Post Top Ad

2015. április 7., kedd

Hamis rakott krumpli - finomabb, mint az eredeti



Recept : 

A burgonyát héjában megfőzöm, majd karikára vágom. A kolbászt és a megfőzött tojásokat felszeletelem, a gépsonkát hosszú csíkokra vágom, és mindezt egy tűzálló edényben szép sorban lerakom. Elkezdem rétegezni a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt, majd a gépsonkát. Az egészet meglocsolom a szósszal, majd tovább rétegezem, amíg el nem fogynak. A lényeg, hogy a tetejére burgonya kerüljön. A megmaradt szósszal meglocsolom az egészet. Reszelt sajttal megszórom, és húsz percig sütöm az előmelegített sütőben. A szósz elkészítése: A szalonnát zsírjára pirítom, majd leveszem a tűzről, hogy kissé kihűljön. Hozzáadom a tejfölt, az öt darab felvert tojást, a reszelt sajtot és a csipetnyi borsot, majd az egészet jól elkeverem. Lényeg, hogy a szósz locsolható legyen. Ha túl sűrű, adok hozzá még tojást, hiszen a rakott krumpli bármennyi nyers tojást elbír.



A felszelt krumplit, hagymát paprikát sonkát és szalonnát oldalasan elhelyezem 


Sajttal és tejföllel megbolondítóm 





Ha megsült tálalom! Jó étvágyat !