featured-slider

Post Top Ad

2015. április 18., szombat

15 tipp, amivel megszabadulsz a gyulladástól, és az ízületi fájdalomtól


A gyulladás elsődleges oka az akut  és krónikus fájdalomnak. Hogy megértsük mi a gyulladás, segítünk Önöknek.
Kétféle gyulladás létezik. Az első típus amikor a szervezet megszabadul a mérgektől, és a sejteket újjáépíti. Ez a gyulladás mindennap lezajlik a szervezetben, de nem jár fájdalommal.  Ha valamilyen oknál fogva ez az elsődleges gyulladás nem tud végbe menni, akkor jön a másodlagos gyulladás.
Ez annak a jele, valamit tennünk kell, hogy újra be tudjon indulni az elsődleges folyamat, hiszen ezzel vehetjük le a saját vállunkról a fájdalom terhét a legegyszerűbben.
Mivel segíthetünk a szervezetnek az elsődleges gyulladási folyamat újra indításában?


15 tipp, ami tényleg segít, ha baj van :

- alvás - nagyon fontos a minőségi alvás, ami legalább 6 órán keresztül tart, és lezajlanak benne a természetes alvási folyamatok, a kezdeti mély alvástól a felületes alvásig.
-hidratáció - igyunk legalább naponta 2-3 liter vizet, hiszen a sejtek nem tudnak regenerálódni, és működni az éltető víz nélkl
kurkuma - ez a csodálatos növény annyira hatékonyan indítja újjá az elsődleges gyulladási folyamatot, hogy valójában nem is kéne másképp ez ellen védekezni.
ginger- tele van olyan ásványi és vegyi anyagokkal, amik a szervezetbe jutva gyógyszerként hatnak, de még sem szintetikusan elő állított szerről beszélhetünk
magnézium - az emberek körülbelül 80%-a úgy él, hogy nincs is fogalma arról, hogy magnézium hiánya van. Ez az anyag egy elengedhetetlen részét képzi a sejtek falának, így a pótlása nagyon fontos, ha szeretnénk gyulladás nélkül élni.
epsom só- ez az anyag tele van szulfáttal és magnéziummal, ami rendkívül jótékony hatást gyakorol a szervezetre. Tegyél egy kis epsom sót a fürdő vízbe, és lazíts, ez majd helyre tesz.
cseresznye és meggy lé - ez a két csonthéjas magában annyira hatékonyan fellép a másodlagos gyulladással szemben, hogy jó ha van belőle otthon dögivel, ha bármikor szükség lenne rá.
Thai Chi- a lassú mozgás, és az izom kontroll a Thai Chi kulcsa, és annak a hihetetlen gyulladáscsökkentő hatása már pár nap után érezhető.