featured-slider

Post Top Ad

2015. április 21., kedd

Virslit húz a hurkapálcára és elkészíti az egyik legfinomabb ételt, amit valaha ettem

Lehet, hogy már ismered ezt a receptet, de akkor úgy nevezték hogy Corndog!

Bundás virsli

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 10 dkg kukoricadara
- 1 tojás
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet cukor
- 1 csipet só
- 2,5 dl tej,
- kb. 1 kg virsli
- hurka pálcikák


Így készítheted el!
A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a kukoricadarával. Hozzákeverjük a tojást, a sót, a cukrot és a tejet. Palacsinta sűrűségű tésztát kapunk, amibe beleforgatjuk a pálcikára feltűzött virsliket. A tészta akkor jó, ha úgy befedi a virslit, hogy nem csöpög (ha folyós, akkor még egy kis lisztet tegyünk bele, ha nagyon sűrű, akkor tejjel hígítsuk). Hosszú nyakú pohárba önthetjük a tésztát amiben aztán kényelmesen meg tudjuk forgatni a pálcikára felszúrt virsliket. Forró olajban mindkét oldalát süssük aranybarnára.