Tele van az internet pitypang méz készítéssel. Ma szedtünk mi is, elkészítettem, most lettem vele készen, már a takarók között van. Tényleg nagyon finom íze van! Kb. 300 virágot szedtünk, 1 liter vízzel főztem fel, és 60-70 dkg nádcukorral készítettem, a képen látható 4 kis üveggel lett belőle! Köszönöm Valikának a segítséget!
Pitypang méz
180 - 200 virágot szedünk, csak a szárát csipkedjük le, a virág alján maradhat a zöld, óvatosan megmossuk, majd 8 dl vízben feltesszük főzni, 1 citromot meghámozunk, és pár darabra vágva beletesszük a virágokhoz. Lassú tűzön 40 percig főzzük, majd leszűrjük, a citrommal együtt jól kinyomkodjuk.
Ehhez a leszűrt léhez adunk 50 dkg cukrot, és megint lassú tűzön 40 percig főzzük, majd üvegekbe öntjük (ekkor még folyós, mire meghűl, méz lesz belőle!) fejre állítjuk 5 perce, majd meleg dunsztba tesszük (jó meleg takarók közé)!