featured-slider

Post Top Ad

2015. március 22., vasárnap

10 dolog, amitől kigyógyulsz a depresszióból


Manapság már egészen korán  8 éves korban is felfedezhető a gyermekeken a depresszió, és ez egészen az időskorig el is kíséri sajnos a legtöbb embert.
Számtalan kisbeteg már fiatalkorban is szed hangulatjavító tablettákat, mert " a szerotonin nincs egyensúlyban az agyukban " állítják ezt a pszichiáterek.
Számos kigyógyult embertől kérdezték meg, hogy mit ajánlana azoknak a betegeknek, akik gyógyszert szednek, de le akarják tenni. Mit tegyenek, hogy a hangulatuk ne legyen mélabús, és ne produkálják a depresszió tüneteit.

13 dolog, amit Neked is tudnod kell, ha depressziós vagy, de ki akarsz gyógyulni belőle.

1, Boldog étrend.
Vannak ételek, amik felszabadítják a szerotonint az agyban, ezzel kellemes hangulatot teremtve .
- hal olaj, omega 3 zsírsavak
-kókuszdió olaj
-cseresznye
tojás

2, Kerüld el a kávét

Ne igyál több kávét, mert a koffein nincs jó hatással a szerotonin szintre, Felpörget, aztán  elmúlik a hatás, és marad a komorság.

3, Igyál rengeteg zöld teát

Noha van benne koffein, nem úgy hasznosul, mint a kávéban található. Ha teheted igyál sokat belőle, mert nagyon jótékony hatású a depressziós betegekre.

4, Meditálj

Tele az internet ingyenes meditációs zenékkel, és mozdulatokkal. Csináld, és meghozza a lelki békéd.

5, Fogyassz több magnéziumot

A magnézium görcsoldó szer, és rendkívül erősen hat a stressz központunkra is. Ellazít, de energikus marad az ember. Fogyaszd ha lehetőséged adódik!

6, Sétálj rengeteget.
A friss levegő feltölt, és tiszta fejjel tudsz az élet dolgain agyalni.

7, Beszélgess emberekkel

8, Vegyél egy kiskutyát

Azért jó ha veszel egy kutyát, mert sok idegen emberrel fogsz szóba elegyedni, akik majd ellátnak jótanácsokkal a kutyával kapcsolatban, és egyízben beszélgethettek is egy jót. Ez kimozdít a komfort zónádból, és nem egésznap a lakásban fogsz ücsörögni tv-t nézve és majszolás közben néha csatornát váltani.

9, Felejtsd el a cigit és az alkoholt.

10, Nézd át a hűtőd,és az édességeket dobd ki. Minden ami emeli az ember eufóriáért felelős dopamin szintet, az nem jó. Megemeli, majd lezuhan, és ez a kedveddel is így van. Egy picit jó kedved van, aztán megint vissza zuhansz..