featured-slider

Post Top Ad

2015. március 29., vasárnap

A plakk és fogkő eltávolítása a fogról, 3 receptúra alapján.


A plakk egy nagyon ronda, és vissza taszító lerakódás a fogak tövében, esetleg a fogak között is, ha már előrehaladott az állapot. Általában a fogorvosoknak pár perc sem kell az eltávolításához, de ha Ön is fél az orvostól, akkor segítünk 3 házilag elkészíthető garantáltan vegyszer mentes keverékkel, ami hatékonyan takarítja le a plakkot a fogairól.
Hirdetés





A plakk egy puha, ragadós anyag, ami teljjesen ráépül a fogakra, és több millió baktérium lakheye is egyben. A baktériumok fogszuvasodást, fogíny betegséget okoznak, ha nem távolítják el a megfelelő időn belül. A plakk a bevitt táplálék cukor tartalmából táplálkozik, és a rajta található baktériumok végrerméke savas elegyet alkotva pusztítja el  a fogzománcot.

Általában a plakk színtelen, és nem egyszerű meglátni, de segíthet ha valahol nagy mértékű fogkövet lát a fogán, hisz ez a plakk elsődleges jele. Ha szeretné elkerülni, akkor mindennap használjon fogselymmet, és alaposa mossa meg a fogát legalább alkalmanként 3 percig.

Ha már kialakult a plakk, akkor nincs más lehetőség, vagy él vele, vagy az alábbi 3 receptet alkalmazva elpusztítja a fogak közül.

1, recept.

15 gramm dió - héjában, nem felbontva-
víz

Forralj fel 1 liter vizet, tedd bele a diót, és 15 percig hagyd főni. Vedd le a tűzről, hagyd kihűlni, és naponta 3 szor, moss fogat az eleggyel 5 percen keresztül.
Hirdetés



2, recept

Almaecet kúra

Kizárólag almaecetre lesz szükség, és a fogkefénkre. Az ecetbe mártva a fogkefénket mossuk meg alaposan a fogunk, minden irányból, különösen odafigyeve a fogköves részekre, illetve az alsó fogsor belső részeire.

3, recept

Hegyi üröm kúra

1,5 kanál hegyi üröm levél
2 deciliter erjedt bor

Öntsük a bort a levelekre, és takarjuk le 2 órára. Ezután kavard fel a keveréket, és mosd meg vele a fogad alaposan.

Ez a 3 recept, már számtalan embernek segített a plakk legyűrésében, és hisszük hogy a természetes gyógymódok felveszik a kesztyűt a drága orvosi kezelésekkel szemben!