featured-slider

Post Top Ad

2015. március 20., péntek

Vigyázat csalók! Már autót sem lehet biztonságosan venni.

Sziasztok ! Kicsit hosszú a bejegyzésem, de tanulságos !! 2015.01.08.-09.
VIGYÁZZATOK CSALÓK !!!
Autóeladással akartak lehúzni! Osszátok !Engem nem bírtak behúzni, de remélem mást se fognak !
Ott kezdem, hogy autót szeretnék vásárolni. Találtam is egy nekem megfelelőt mégpedig:
Ez egy 2005 ös merci B 180 -as.
Telefonszám nem volt így hát e-mailezni kezdtünk.
Kocsi adottságairól, esetleges sérüléseiről, papírjairól stb. Ahogy ez szokás autóvásárlásnál, mielőtt útra kelnék feleslegesen
Ezt volt a kezdeti körítés:
Ő és a családja Trelleborgban êl, Svédországban. A férje Németországban élt és dolgozott. Október 13-án 2013 ban egy balesetben meghalt. Azért szeretné eladni az autót, mert a férjére emlékezteti. A férje volt az első autótulajdonos, és most ő a második. Az autót németben vette át, és most jelenleg Svédországban van. Viszont az autó németben be van még jelentve, német papírjai vannak, és német rendszáma is van. a TÜV 2016 ig érvényes. Téli- nyári gumi van hozzá, ami az árban már benne van. Annak idején az autót újonnan vették. Nem volt törve, a motornak jó hangja van, nincsen semmilyen horzsolás rajta. Garázsban állt az autó. Szervizkönyve van. Nem dohányzós autó, és nem volt állat az autóban szállítva. Azt írja, hogy a rendszámot nyugodtan megtarthatom, neki nincsen rá szüksége. . Január 16-17 én lehetne vele talizni Villingen-Schwenningen, hogy az autót megnézhessem. A tesójával fog jönni. HA akarom, akkor elmehetünk egy autószerelőhöz is, hogy meg tudja nézni szakember is. Azt mondja, hogy mondjam meg melyik nap lenne jó, mert akkor nekik egy hotelszobát kell foglalni. Ha meg tudunk egyezni, akkor ott helyben ideadja nekem az autó összes papírját ők pedig majd vonattal mennek vissza. . A találkozás előtt egy nappal jönnek, hogy ki tudják magukat pihenni, viszont mondjam meg hogy kb. mikor hány órákkor tudnánk találkozni. Sajnos nem tud telefonban beszelni, mert ö csak svédül tud, amiket leírt, azt is Google fordítóval csinálta. Reméli hogy nem probléma ez nekem, és reméli hogy jelentkezem.
Persze ment az e-mailezés tovább és megalkudtunk 4000 euróba, majd jött a fordulat !!!
Azt szerette volna, hogy azt a 4000 eurót átutaljam valakinek, majd ugye kapok róla egy bizonylatot, majd azt a bizonylatot el kell neki küldeni, ezzel bizonyítom, hogy valóban van 4000 euróm és ő nem linkre utazik 2000 kmt. Természetesen én nem voltam hajlandó utalni senkinek 1 garast sem Mivel ha tetszik az autó kp-be odaadom az árát a kezébe, mihelyst megvan az adásvételi.
Majd kis nyomozás után ezek derültek ki:
Privátban küldött képek egyikén, a felső sarokban ez a szöveg található: depozitauto.ro Elfelejtette kivágni az 1 ik képről
Az eredmény: ugyan azt az autó román használtató oldalon, csak már 2005 ös helyett 2006 os
Majd kis keresgélést követően kiderült, hogy ugyanezen sztorival ugyan így egy Bmw 530 assal egy VW Golf 5 2.0 FSI Sportline -nal másokat is be akartak húzni.
Arra a következtetésre jutottam, hogy valószínű romániai csipet-csapat, svédnek kiadva magukat így akarnak lehúzni embereket több ezer euróval.
És évek óta működnek, tehát megy a bolt !
Remélem sokan elolvassátok és nem lesztek károsultak !!!!Ű..