Ön is biztos hallott már a rózsaszín himalája sóról, azonban lehet, hogy eddig még nem vásárolt ilyet. Most bemutatjuk, hogy mi történik a szervezettel, ha himalája sót eszik.
A rózsaszín só a Himalája hegyeiben , és Ázsiában, Nepálba Pakisztánba, Afganisztánban található meg a leggyakrabban.
Mitől rózsaszín?
A különféle színárnyalatok, mint a piros, fehér rózsaszín, jól megmutatja, hogy a só mennyire gazdag ásványi anyagokban, és gazdag vastartalmú.
Szóval, miért használjunk a normális olcsó só helyett himalája sót?
Felsorolunk néhány előnyt, amellett, hogy a konyhasó mérgező, és a műtéteken a szívet ezzel a sóval állítják le ( elgondolkodtató )
-segíti az erek egészséget
-támogatja az egészséges tüdő és légzési funkciókat
-helyreteszi a normális ph értéket a sejteken belül
-csökkenti az öregedés jeleit
-helyre teszi az alvást
-erősíti a csontokat
-méregteleníti a testet a nehézfémektől
-tele van jóddal, így azt nem kell mesterségesen bejuttatni a szervezetbe
-javítja a vérkeringést
-csökkenti a vérnyomást
Ezért jobb mint az asztali só:
A hagyományos só teljese megvan fosztva egy csomó ásványi anyagtól, kifehérítik majd magas hőmérsékletre hevítve hozzá adják a jódot és a vegyi anyagokat. A melegítés során minden értékes ásványi anyag elpárolog belőle, vagy eltűnik.
A jódot kizárólag szintetikusan adják hozzá, amit a szervezetünk nem tud hasznosítani. Kimutatták a tanulmányok, hogy minden gramm konyhasó feldolgozásáoz a szervezetnek 20-szor annyi celluláris vízre van szüksége, hogy feldolgozza a nátrim kloridot.
Ha egyszer beruházol egyre , kb 500 ft 200 gramm, akkor soha többet nem fogsz konyhasót vásárolni.
Egy szabály, soha ne főzd, vagy hevítsd fel a himalája sót, mindig utólag ízesíts vele, mert a forró víz hatására az ásványi anyagok és nyomelemek eltűnnének belőle.