featured-slider

Post Top Ad

2015. január 28., szerda

205 ezer forint lesz a minimálbér , és bevezetik az eurót Magyarországon is. Várható ideje : 2015, július



Magyarország csatlakozzon a Holland Királysághoz!
Hollandiában 8 milliónál több munkaválalló keres - havi szinten, átlagosan - több mint nettó 2.100,- eurót.
Kezdetnek könnyedén meg tudnák duplázni a 300-500 eurós fizetéseinket
A nyugdíjasok sem kapnának ezután 140.000,- forintnál kevesebbet havonta
A büszke skótok sem véletlen szavaztak a brit koronára - erős gazdaság nélkül nincs erős nemzet

ALAPGONDOLAT

Hollandia gazdag, de túlnépesedett, erőforrásait már maximálisan kihasználó, a globális felmelegedés által súlyosan veszélyeztetett ország. Terjeszkednie kell.
Magyarország páratlan erőforrásait kiaknázni képtelen, gazdaságilag lélegeztetőgépre kötött ország. Erős szövetségesre van szüksége, lehetőségeit ki kell használnia.

AZONNALI VÁLTOZÁSOK

Munkavállalók számára:
A legeldugottabb kis falu bolti eladója is minimum nettó 205.000,- forintot keres
Egy tipikus magyar fizetés nettó 280.000,- forint
Mindez természetesen a jelenlegi vagy annál alacsonyabb árszintek mellett
Vállalkozások szemszögéből:
A mai, gyakorlatilag nem létező belső fogyasztás helyett a családok ezentúl havi ötszázmilliárd forinttal többet költenek a termékekre, szolgáltatásokra
A bérkülönbözet sem a munkaadókat, sem a költségvetést nem terheli
Nyugdíjasok számára:
A nyugdíjminimum havi nettó 140.000,- forint
KÉRDÉSEK

Mennyibe kerülne ez Hollandiának?
Akarják ők ezt egyáltalán?
Nincs más megoldás?
Eladjuk ezeréves hazánkat?

BAROMSÁG?


Nem. És nem is vicc. Egyszerűen csak arról van szó, hogy nincs más megoldás. A magyar gazdaság lélegeztetőgépen van. Csakis azért működik, mert - amúgy kölcsönös érdekeink mentén - külföldről belenyúlnak. Hasznunkra válik, de végtelenül kiszolgáltatottá is tesz minket. A sorsunk Jaltában pecsételődött meg, mi meg választhatunk, hogy a megoldást keressük, vagy a felelősöket. A Szovjetúnió megszűnt, Amerika meg valószínűleg holnap reggel sem arra ébred, hogy te jó ég, kompenzálni kéne Kelet-Európát, úgysincs mostanában semmi dolgunk a világban. Ez a hajó sajnos már elment! 25 éve az történt, ami várható volt: a szabadpiac felfalta a konkurenciát. Már ha egyáltalán annak lehet nevezni az elavult kelet-európai technológiára épült termelést. Lehet siratni a gyárainkat, de csak becsapjuk magunkat, ha azt hisszük, a Sony, a Nokia vagy a Scania óriási veszélyben volt akár csak egy percig is. A keleti márkák helyét szépen lassan átvették a nyugatiak. Ha nem is kell attól tartani, hogy holnap kivonul az összes befektető, az elvi lehetőség megvan rá. Sebezhetőség. Egyetlen módszer ennek kivédésére, ha növeljük a gazdaság belföldi szereplőinek az arányát. Ez csak kompromisszumok árán lehetséges. Ha Hollandia és Magyarország egyesül, ez abban a pillanatban meg is valósul, és megszűnik a kiszolgáltatottság. Amúgy meg: egyszer már belementünk, hogy felvettünk egy idegen (EU) állampolgárságot. Elfogadtuk, hogy a főváros ezentúl egy idegen város (Brüsszel) is. Belehaltunk? Nem. A fizetésünk magasabb nem lett ettől, az is tény. És pont ez a különbség. A csatlakozás a saját jól felfogott érdekünk. A skótok sem véletlenül szavaztak a brit koronára! Ettől Skócia még nem tűnt el a térképről. Holland állampolgárként az életünket alapvetően ugyanúgy élhetjük tovább, de ezúttal nem homályos vállalkozások, hanem mi magunk kapjuk majd a pénzt, egyre többet, az egymáshoz közelítő bérszinteknek köszönhetően (a vállalkozások meg végre remekül megélnek piaci alapon, hiszen lesz pénzünk rájuk). Megszűnik az árfolyamkockázat, a parlamentet meg kiürítjük, és meghagyjuk turistalátványosságnak. Ez így túl szépen hangzik, pedig minden jel arra mutat, hogy ez a jövő.
Nem lehet könnyű politikusnak lenni Magyarországon, mert nagyon nehéz feladat elkendőzni a lényeget: az országnak - de főleg polgárainak - rengeteg pénzre lenne szüksége ahhoz, hogy ne állat vagy rabszolga módjára élje az életét (koszt és kvártély, ugye...különbség, hogy cserébe egy életre eladósodunk). De a módszer sajnos sikeres, a nyugdíjasnak odadobott baloldali ötezer, vagy a rezsicsökkentő jobboldali háromezer forint 25 évvel a rendszerváltás után még mindig atomfegyver a választási kampányban. És ez nem a politikusok hibája, hanem a miénk. Hogy nem látjuk a fától az erdőt

OSszuk meg, ha szeretnénk végre normális fizetést kapni, és nem 80-120 ezer forintal kitörölni a valagunkat, ami arra elég, hogy ne haljunk éhen! Szolidaritását megosztásával jelezze!