featured-slider

Post Top Ad

2015. január 29., csütörtök

Egy 8 éves kislány találta fel a rák ellenszerét? Világszenzáció


Gyakran mondják, hogy a gyerekeknek néha korszakalkotó megérzéseik vannak, de amire a rákkutató házaspár nyolcéves kislánya ráérzett, az forradalmasíthatja a daganatos betegségek gyógyítását.
Michael Lisanti és Federica Sotgia kislánya, Camilla egy vasárnapi közös ebéd alatt állt elő az ötlettel, hogy próbálják meg a rákos betegeket antibiotikummal gyógyítani. Camilla egyszerűen gondolkodott: amikor neki fájt a torka, szülei is ezt adták neki.
Camilla szülei, akik laboratóriumukban számtalan ellenszerrel kísérleteztek már, először csak mosolyogtak kislányuk ötletén, de aztán az apuka úgy döntött, egy próbát megér. Saját laborjában a doxiciklin nevű antibiotikummal kezelt különböző szervekből vett daganatos szöveteket, és az eredmény elképesztő volt.
 A tüdőgyulladásra javasolt szer ugyanis napok alatt kinyírta a rákos sejteket, az egészségeseket viszont egyáltalán nem bántotta. Ha az eljárás hosszú távon beválik, az azt jelenti, hogy a legsúlyosabb és leggyilkosabb rákok, a mellet, tüdőt, hasnyálmirigyet vagy az agyat megtámadó daganatok olyan módszerrel kezelhetők, amely mindvégig itt volt az orrunk előtt.
– Camilla számtalanszor hallott már minket a munkánkról beszélgetni, és egy ebédnél azt gondoltuk, jópofa lenne megkérdezni tőle, ő hogyan kezelné a rákot – mondta a Daily Mailnek Lisanti doktor.
A laborban végzett első, nem hivatalos kísérletek aztán megdöbbentő eredményt hoztak. A Petri-csészében doxiciklinnel kezelt különböző ráktípusok sejtjei egy idő után képtelenek voltak mitokondriumot termelni. Ez a sejtnek az a része, amely belső motorként szolgál, és amely a sejtek osztodásánál a beteg, daganatos sejteket létrehozza. Enélkül a rákos anyasejt elpusztul, és nem képes a ráksejteket elterjeszteni a testben, márpedig így a betegség képtelen kifejteni végzetes hatását. A brit rákkutatók szövetsége szerint az első kísérletekből még nem szabad komoly következtetéseket levonni, de egy mellrákra szakosodott kutatóintézet munkatársai szerint korszakalkotó áttörés előtt állunk.