featured-slider

Post Top Ad

2015. február 28., szombat

Barátság extrákkal? Így vedd rá , 12 pont.


1. Légy őszinte önmagadhoz: képes leszel kezelni ezt a helyzetet?
Győződj meg róla, hogy képes vagy-e az érzelmek nélküli szexuális érintkezésre. Szakértők szerint az ilyen típusú emberek általában nem féltékenykednek, nincs bennük birtoklási vágy a másik iránt, és nem épp monogám lelkek. Gondold végig! Ha belebetegednél abba, hogy egy másik nővel látod a pasid, vagy ha néhány alkalom után már a házasságról fantáziálsz vele, akkor semmiképp se válaszd őt szextársadnak.
2. Beszéljétek meg!Még mielőtt bármi történne, tisztázzátok a játékszabályokat! Beszéljétek át alaposan, hogy mindketten csak szexet akartok a másiktól, egyikőtök sem vágyik többre. Konkretizáljátok az elképzeléseiteket! Ha ugyanazt szeretnétek, akkor ez a játék kellemes, élvezetes lesz.
3. Ne akarj többet!Egy jó szextársi kapcsolatban nincs mély érzelmi kötődés. Természetesen kedvelitek egymást, ezért is vagytok barátok. Ha pedig még a szex is jó egymással az már maga a csúcs, de ne várd, hogy egy napon majd gyémántgyűrűvel állít be, ne álmodozz közös családi házról, gyerekekről.
4. Fő a biztonság!Védekezz az olyan nemi úton terjedő lappangó betegségek ellen, mint a herpesz, a klamídia, a hepatitis B, az AIDS, vagy a humán papillomavírus, amely méhnyakrákot okozhat! Évente világszerte 19 millió ember kap el valamilyen szexuális úton terjedő betegséget. Mindig használjatok óvszert!
5. Legjobb, ha nem is egy városban laktok!Valószínűleg kevésbé szeretnél állandó partnerednek egy olyan férfit, aki messze él tőled. Szextársnak viszont épp egy ilyen lenne tökéletes. Legjobb, ha valamelyikőtök sűrűn jár a másik lakóhelyén a munkája vagy egyéb elfoglaltsága miatt. A távolság sok kellemetlenségtől óvhat meg. Nem botlotok majd folyton egymásba, és attól is megkímélheted magad, hogy egy másik nővel lásd.
6. Ne hagyj nála személyes dolgokat!Az természetes, hogy éjszakára magaddal viszel néhány személyes dolgot, fogkefét, sminket, hajzselét, tiszta alsóneműt. Ezekre másnap reggel szükséged lesz. Arra azonban kényesen ügyelj, hogy semmit se hagyj ott. A személyes tárgyak jelenléte egy másik ember lakásában bensőséges viszonyra utal. A barátok ugye nem hagyják egymásnál a fogkeféjüket!?
7. Ünnepelni tilosA kötelező családi összejövetelek sokkal kellemesebben telnek, ha van, aki elkísér. De vigyázat! A randi nem része a szextársi kapcsolatnak. Megbonyolítja a dolgokat. Megzavarhat benneteket, a rokonokat és a barátokat is. Ha már nemcsak lefekszel valakivel, de rendszeresen együtt mentek családi vacsorákra, esküvőkre, az már olyan, mintha járnátok. Valentin-napon pedig véletlenül se találkozzatok! Ez a nap a szerelmesek ünnepe. Ha szingli vagy és van egy szextársi kapcsolatod, akkor a Valentin-napot töltsd a barátnőiddel. Ez így korrekt.
8. Döntsd el, mennyit akarsz tudni, és te mennyit akarsz megosztani!Ha valakivel nem jártok, csak szextársak vagytok, nehéz lehet meghúzni a határt. Mi az, amit az orrára kötsz, és mi az, amit eltitkolsz előle. Nyilván te sem vagy kíváncsi arra, hogy ő hogyan tölti az idejét más nőkkel, és te se avasd be őt a szaftos részletekbe.
9. Változtass meg néhány beállítást a közösségi oldaladon!Ha féltékeny típus, a saját lelki békéd érdekében vedd őt le az üzenőfalról és a chatlistádról. Ha azt szeretnéd, hogy ne lássa, mit posztolsz, használd a privát beállítást, de ha állandóan azon kapod magad, hogy azt fürkészed, ki és mit ír neki, és hogy ő kinek üzen, akkor végképp döntened kell. Vagy a közösségi oldalon való böngészést függeszted fel, vagy a szextársi kapcsolatotoknak vetsz véget.
10. Apró ajándékok – felejtsd el!Az ajándékoknak mindig titkos üzenetük van. Ha úgy döntesz, hogy a szextársadat meg akarod ajándékozni valamivel karácsonyra vagy épp a születésnapjára, gondold át alaposan, hogy mi kerüljön az ajándéktasakba! A könyv vagy CD rendben van. Koncertjegy, vagy wellnesshétvége már nincs. Tartózkodj a romantikus ajándékoktól, és ne várj semmit viszonzásul!
11. Kerüld a romantikus estéket!Természetes, hogy elmentek együtt szórakozni, de ha az együtt töltött este után még ágyba is bújtok, az már randinak tűnhet. Ebből pedig könnyen baj lehet. Ha például három hónapon keresztül minden csütörtökön a szextársadnál alszol, aztán egy csütörtökön igazi randira hív valaki, aki téged valóban érdekel úgy, mint partner, mint férfi, máris szabadkozol a szextársadnak és lemondod nála a csütörtököt. Ne legyen belőle szokás, rendszer. Legjobb, ha nem is alszotok együtt, és nem nála ébredsz fel másnap reggel.
12. Beszélj róla, ha mást érzel!A legnagyobb elővigyázatosság ellenére is előfordulhat, hogy elkezdesz komolyabb érzelmeket táplálni a szextársad iránt. Ezt mindenképp jelezd neki, beszéljétek meg! Még akkor is, ha félsz a visszautasítástól: “Ne haragudj, én nem érzek így irántad.” Ha csendben maradsz az olyan, mintha a munkahelyeden várnál az előléptetésre, de a főnöknek sohasem jeleznéd, hogy te szeretnél feljebb lépni a ranglétrán. Ha ez bekövetkezik, legjobb, ha még időben befejezitek a szextársi kapcsolatot, hogy a barátságotok megmaradjon. Aztán esetleg hónapokkal később, amikor lenyugodtak a kedélyek, ismét újrakezdődhet minden.