featured-slider

Post Top Ad

2015. február 26., csütörtök

Csodapalacsinta, ha egyszer rá ízlelsz, függője leszel


Nagyon finom receptet szeretnék bemutatni Neked, amit garantáltan hetente megcsinálsz majd egyszer annyira finom.

Hozzávalók:
20 db előzetesen kisütött palacsinta,
1 csg babapiskóta,
1 vaníliás, 1 csokis, 1 puncs puding por,
lefőzött fekete kávé,
tej,
rum,
kakaópor a palacsinta töltéséhez,
porcukor,
vaníliás cukor,
1 ü meggybefőtt,
egy kis őrölt fahéj.



Elkészítés:
Egy kapcsos tortaformát kibélelünk zsírpapírral.
A babapiskótát/kb14db/belemártogatjuk a kávé, tej, rum keverékébe/kb 3 dl együtt/ és szorosan a tortaforma aljába tesszük.
Felfőzzük 4 dl tejjel, 2 ek.cukorral a vanília pudingot és forrón a babapiskótára öntjük és elsimítjuk rajta.
A palacsintákat betöltjük cukrozott kakaóval, szorosan feltekerjük, 2 végét levágjuk és ezután a csigaalak következik a tortaforma alakját felvéve kívülről a torta közepe felé haladva a feltekert palacsintákat szorosan egymásután fektetve beborítjuk a vaníliapudingos felületet.
Ezt a felületet csoki pudinggal fedjük be.
Kirakjuk meggyel és a meggy levéből felfőzzük a puncspudingot és a meggyes réteg tetejére forrón ráöntjük, simítjuk.
Kihűtjük, utána a hűtőbe tesszük megdermedni kb. 6 óra hosszra.
Az idő lejárta után a kapcsos részt eltávolítjuk és az édesszájúak nagy örömére megvághatjuk

Megjegyzés : Kakaópor helyett mehet bele fini házi barack lekvár, vagy túró ;) Illetve kihagyhatod a babapiskótát is az aljáról, de így is úgy is isteni lesz.