featured-slider

Post Top Ad

2015. február 28., szombat

Komoly téli időt hoz a március! Oszd meg, hogy más is felkészülhessen rá



2015. 03. 01. / vasárnap
Eleinte változóan felhős lesz az ég. Több-kevesebb napsütésre mindenütt számítani lehet. A délutáni óráktól nyugat, északnyugat felől egyre nagyobb területen beborul az ég. Este a nyugati és északi tájakon már kisebb eső, zápor is kialakulhat. A déli szél többfelé megélénkül, a Dunántúl északnyugati részein meg is erősödik. A legalacsonyabb hajnalai hőmérséklet -2 és +4°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15°C között alakul.


2015. 03. 02. / hétfő
Országszerte erősen felhős vagy borult lesz az ég. Északnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is kialakulhat! A nyugati, délnyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet 1 és 5°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14°C között alakul.
2015. 03. 03. / kedd
Reggelre az ország nagy részén felszakadozik a felhőzet. Napközben a megnövekvő gomolyfelhőzetből szórványosan alakulhat ki zápor, hózápor. Az északnyugati szél sokfelé erős lesz viharos széllökésekkel. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -1 és +5°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 9°C között alakul.
2015. 03. 04. / szerda
Sok lesz fölöttünk a felhő, hosszabb napos időszakokra csak a déli területeken számíthatunk. Elszórtan alakulhat ki zápor, hózápor, sőt a reggeli órákban ónos eső is lehet! A nyugati, északnyugati szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -3 és +2°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 9°C között alakul.
2015. 03. 05. / csütörtök
A jelenlegi számítások szerint délnyugat felől egy mediterrán ciklon éri el hazánkat. Hatására főleg a déli és nyugati területeken alakulhat ki eső, havas eső, havazás egyaránt! Sokfelé megerősödik az északi szél. A legalacsonyabb hajnali hőmérséklet -3 és +4°C között, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7°C között alakul.
Összefoglaló: : Jövő hét elejétől észak felől hideg levegő árasztja a Kárpát-medencét és annak környékét. Hatására sokfelé megerősödik, sőt viharossá fokozódik az északnyugati szél. Több alakalommal számíthatunk hózáporok, hódara-záporok kialakulására. A hét második felének időjárása még meglehetősen bizonytalan, de a jelenlegi számítások szerint a lezúduló hideg levegő miatt akár mediterrán ciklon is kialakulhat, ami ha hazánk fölé helyeződik, megfelelő légköri viszonyok esetén akár országos jelentős havazást és hófúvást is okozhat! Vastagabb hótakaró kialakulása következtében kemény reggeli fagyokra és hideg nappalokra lehet készülni!
via