featured-slider

Post Top Ad

2015. november 25., szerda

Hello ISIS! Putyesz titka - az orosz csodafegyver


Valószínűleg nem ijednél meg tőle, ha szembe gurulna veled az utcán - csak akkor ijednél meg, amikor cafatokra lő. A MAARS nevű minirobot minden idők egyik legtökéletesebb fegyvere, ami számára egyszerűen nem létezik megoldhatatlan feladat.
A megoldható feladatok sora természetesen a pusztítással kezdődik, hiszen az alig egy méter magas robotot úgy megpakolták fegyverekkel, mintha egyedül kéne megnyernie a harmadik világháborút.



Szétlő, felrobbant, hatástalanít – ez a kis robot a tökéletes gyilkológép - 1. kép
A 360 fokban forgatható lövegtornyon egy M240B géppuska és négy darab gránátvető kapott helyet, 450 skuló társaságában, amivel a távirányítású robot simán hadat üzenhetne gyengébb hadsereggel rendelkező országoknak. Mindeközben a kezelője kényelmes, egy kilométeres távolságból figyelheti a kamerákon keresztül, ahogyan a mini Terminátor egymagában elfoglalja Magyarországot.

Szétlő, felrobbant, hatástalanít – ez a kis robot a tökéletes gyilkológép - 2. kép
A robot egyébként nem csak pusztításra képes, hanem taktikai célokra is bevethető, ha mondjuk a gránátvetőit füstgránátokkal töltik meg, emellett a tűzszerészeknek is a legjobb barátja, hiszen robotkarral felszerelve lazán odébb tud pakolni egy hatvan kilós robbanószerkezetet is.




Szétlő, felrobbant, hatástalanít – ez a kis robot a tökéletes gyilkológép - 3. kép
A MAARS-sal kapcsolatban alapvetően két jó hírünk van: az egyik, hogy amerikai találmány, tehát minket a közeljövőben nem nagyon fog nyomasztani, a másik, hogy könnyedén el lehet előle futni: 11 km/h-s sebességével igazából csak a nagyon öreg emberekre jelent közvetlen veszélyt.