featured-slider

Post Top Ad

2015. november 29., vasárnap

Elhunyt, a 7 éves kisfiú miután megevett egy tányér spagettit.

Egy elkeseredett édesanya osztotta meg a történetét a közösségi oldalán, amivel szeretné felhívni minden szülő figyelmét az allergia komolyságára.





A 7 éves iskolásfiú Cameron Wahid allergiás rohamban halt meg, miközben családjával Olaszországban nyaralt. Anafilaxiás sokk érte, miután megebédelt egy tányér spagettit.
A kisfiú soha nem mutatott semmilyen ételre allergiás reakciókat, ezért az édesanyjának eszébe sem jutott elvinni egy allergia tesztre, pedig az megmenthette volna. Az Amalfi-parton a Scala étteremben fogyasztottak el egy adag házi tésztából készült spagettit. Nem sokkal ezután nehezen kezdett lélegezni a fiú, majd a város főterén összeesett, és elhunyt. A halálát szívmegállás okozta.
Később az asszony elismerte, hogy volt sejtése, hogy tejallergiás a fia, de nem gondolta, hogy túlságosan komolyan kéne vennie.

Hiába vitték azonnal helikopterrel a kórházba, nem tudták újra éleszteni. A Santo Bono Nápolyi kórház szóvivője elmondta, hogy kollégái mindent megtettek a gyermekért, de az anafilaxiás sokk végzetesnek bizonyult.



Cassandra, és Rizvan Wahid, Cameron szülei megosztották a nyilvánossággal ezt az esetet és mindenkit óvva intenek, attól hogy valaha is bármilyen aprónak tűnő allergiát ne vegyenek komolyan. Az asszony ellen eljárást indítottak, annak eredményéről még nincs friss infirmáció.