featured-slider

Post Top Ad

2015. november 29., vasárnap

Egy éjszaka alatt eltávolítja a mitesszereket ez a keverék.

1. Arctisztítás, napi kétszer!

Az első és legfontosabb dolog, hogy reggel és este tisztítsd meg az arcodat. Használj kifejezetten pattanásos, mitesszeres arcbőrre való készítményeket és akár tonikot is. Arról se feledkezz meg, hogy soha nem szabad sminkben elaludni, hiszen ha nem tud lélegezni a bőröd, még jobban eltömődnek a pólusaid. Használj kifejezetten sminkeltávolító készítményeket is.



2. Pórusfinomító maszkok

A drogériákban már számos illatos pórusfinomító maszk közül válogathatsz. Ezek nem csak azért jók, mert összehúzzák a pórusokat, hanem azért is, mert lehúzzák az elhalt hámsejteket is. De ne csak vásárolhatsz, hanem készíthetsz is maszkokat. A citrusfélék, az eper, a joghurt és a méz kitűnő zsíros bőrre – összehúzza a pórusokat. Eredménye ezeknek a pakolásoknak azonban csak körülbelül 2 hónap múlva lesz, ugyanis addig folyamatosan tisztul a bőr, így lehet, addig kicsit még jobban elszaporodnak a pattanások.

3. Viselj naptejet!

Fontos, hogy ha mitesszeres vagy pattanásos a bőröd, mindig legyen rajtad naptej, még akkor is, ha csak pár órára mész ki a városba. Ha nem kap megfelelő védelmet a bőröd, akkor még jobban fog zsírosodni!

4. Finom hámlasztás

Ha mitesszeres a bőröd, egy finom hámlasztás megoldást jelenthet a problémára. A hámlasztás finomabbá teszi a bőr felszínét, csökkentve ezáltal a pattanások kialakulását. A hámlasztók gyakran tartalmaznak szalicilsavat, ami egy durva összetevő – így ha érzéken a bőröd, maradj inkább az otthon készített hámlasztóknál! A problémás bőrt elegendő havonta egyszer radírozni, ugyanis a túlzott igénybevétel sem tesz neki jót. Így lassúbb lesz a „gyógyulás”, de ha rendszeresen hámlasztasz, meglesz az eredménye idővel!



5. A legjobb természetes radír

Ahogyan már említettem, ha a bolti hámlasztók túl erősek, készíts te magad! Mitesszeres bőrre (de akár az egész testedre is) a legjobb az olívaolaj, cukor és citrom elegye. Ha már radírozol, érdemes az egész testedet átdörzsölni, nem csak az arcod.
Amire szükséged lesz:
- fél csésze cukor (ha nincs otthon, a só is tökéletes)
- 1 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál citromlé (rendes citromból!)
Ezután csak annyi a dolgod, hogy összekevered, majd bedörzsölöd vele az arcod, rajta hagyod 2-3 percig, majd langyos vízzel leöblíted.

6. Citrom és szódabikarbóna – a két csodaszer

A citromos áztatás nagyon hatékony lehet a mitesszerek ellen – és rendkívül egyszerű a használata. Annyit kell csupán tenned, hogy kifacsarsz egy fél citromot és felkened a problémás felületre, majd rajta hagyod, míg meg nem szárad. Ha érzékeny a bőröd, akkor először inkább csak egy kis felületen teszteld.
A mitesszereket meg is előzheted: keverj össze 1 evőkanál szódabikarbónát és 1 teáskanál citromlevet, majd ezt a pasztát kend a problémás részekre és hagyd rajta 10-15 percig. Egy hónapon keresztül, heti kétszer ismételd meg, majd fél évre el is búcsúztál a mitesszerektől!



írta : divat és stílus. hu