featured-slider

Post Top Ad

2015. november 26., csütörtök

Több százezer forinttal is támogatja az állam a családokat. Ne maradj le róla!

Gyermeket tervező/váró anyukák, apukák figyelem!
Közeleg az év vége. Ilyenkor van még lehetőség az idei adókedvezmények és támogatások kihasználására.

Tudtátok-e, hogy gyermek születése kapcsán, akár több százezer forinttal is támogatja az állam a családokat?


Tudtátok-e, hogy minden gyermeketek ruházatával, beiskolázásával, és iskolakezdéssel kapcsolatos kiadásaitok 20%-át megspórolhatjátok? 

Minden család különböző mértékben jogosult igénybe venni ezt a támogatási formát.

Gyerekeknek igénybe vehető állami támogatás: - Amit elköltész ruhára, tanszerekre, ovira/sulira/bölcsire ha fizetős, olyan eszközökre amik a gyerekeknek kellhet, sport szerekre, azok után lehet 20%ot visszaigényelni SZJA-ból, ezt egy önsegélyező pénztári kártyán keresztül lehet igénybe venni, amit mi tudunk kedvezményesen csinálni.

Egészségügyi állami támogatás/adókedvezmény: - Korosztálytól független. Amit elköltesz gyógyszerre, gyógyászati eszközökre, kezelésekre, gyógyulást támogató eszközökre, sport eszközökre, azok után lehet szintén visszaigényelni 20%ot SZJA-ból. Ezt pedig egy egészségpénztári kártyán keresztül tudja igénybe venni amit szinten tudunk kedvezményeset. (Ha kap valaki a munkáltatójától kafateriaba egészségpénztári kártyát arra nem lehet az adókedvezményt igénybe venni, ilyenkor az a legmegfelelőbb lépés hogy kafateriaba kér mást és ne munkáltatón keresztül kell csinálni egy egészségpénztári kártyát)

Nyugdíjjal kapcsolatos állami támogatás:- Tudjuk hogy a mostani nyugdíj helyzet nem a legjobb, es ezt az állam is tudja, ezért 2014 január 1.tol van az a törvény hogy aki félre tesz havi szinten a nyugdíjára azt az állam az éves befizetés 20%val támogatja legfeljebb 130ezerig. Példa: félre teszel 54ezret havonta, az éves szinten 648.000ft, annak a 20%-a 129.600ft, ez az az összeg amit az állam hozzá tesz a te 648.000 forintodnak, így összesen olyan mintha 777.600ft-ot tennél éves szinten félre, ami havi 64.800ft-nek felel meg.

Több információért hozzá fordulj:
Zoltán Ferenc
OVB Vermögensberatung Kft.
Fiókvezető
Tel: 06 30 414 9232
E-mail: zoltan.ferenc@ovb.hu