featured-slider

Post Top Ad

2015. november 13., péntek

Putyin: Ha ez bejön, akkor 1 év múlva elfelejthetjük az iszlám államot !

Oroszország egyre aktívabb a nemzetközi politikában.
Ukrajnában nem sikerül megegyezni a NATO-val, de úgy tűnik Szíriában fordul a kocka és megegyezhet a két nagyhatalom.
Az évek óta tartó polgárháborúban a nyugati szövetségesek nem sok sikert értek el. Az országa a káoszba süllyedt és Asszad elnök kormánya még mindig hatalmon van.


Oroszország szeptemberben szállt be a konfliktusba. Eredetileg az Iszlám Állam ellen, de az oroszok a terrorista állam helyett az amerikaiak által támogatott alakulatokat bombázza. Putyin és Obama között nem is ebben van az ellentér, hanem inkább Asszad elnök személye körül. Putyin szerint nincs más erő aki képes lenne Szíriában uralkodni, Obama pedig addig nem akar tárgyalni amíg Asszad elnök hatalmon van.
Most úgy tűnik Putyin mégsem feltétele az együttműködésnek, hogy Asszad hatalmon maradjon.
Putyin az orosz hírtelevízióban beszélt arról, hogy már lát más megoldást is azon kívül, hogy Asszad hatalmon maradjon. Elképzelhetőnek tart egy olyan forgatókönyvet, hogy Asszad elnök lemond és koalíciós kormány alakul, de a hadsereg a jelenlegi kormány irányítása alatt marad és jövő tavaszra választásokat írnak ki.


“Ha ezt így sikerülne összehozni akkor a NATO-val karöltve hónapok alatt elsöpörhetnénk az Iszlám Államot és jövő ilyenkorra már el is felejtenénk
szerző : hirado.top