featured-slider

Post Top Ad

2015. november 19., csütörtök

Ha ember vagy, ezt nem bírod ki zokogás nélkül

Magnus Wennmann egy díjnyertes fotóriporte Stockholmban, és most egy fotósorozat erejéig felfedte, hogy mi is történik a gyerekekkel a Közel-Keleten. Ők azok, akik igazán megszenvedik ennek a bevándorlásnak a kárát. A legtöbbjük nem is éli túl, de igazán a lelki része aggasztó.
Amikor egy gyermekkel körbe utaztatják a világot, na nem busszal, vagy kényelmes autóval, hanem gyalog, és ladikokon, vagy épp úszva, aztán átázva fázva. Nagyon rossz érzés ezeket a képeket szülőként átnéznem, hiszen rögtön azonosítom a saját gyermekemmel, hogy mennyire rossz lenne, ha ő lenne ott az, aki épp a földön alszik..



Lamar, 5 éves , Horgo - Szerbia.


Otthon, Bagdadban babázott, vonatozott, és mindenfélével játszott, amit épp megkapott a szüleitől.
Azonban, amikor egy bomba lerombolta a házukat, kénytelenek voltak otthonról elmenekülni. Lamar  szülei odavesztek a szíriai polgárháborúban, a kislányt nagyanyja menekítette ki a háborús övezetből. Élelem és vastag ruhák híján, éhesen és fázva alszanak egy vékony réteg ruha alatt, miközben a fű már régen deres..

Abdullah , 5 éves . Belgrád - Szerbia


Abdullahnak súlyos vérképzőrendszeri betegsége van. Az elmúlt két napban Belgrádban egy központi állomás közelében aludtak egy pad mellett. A fiú sokkos állapotban van, mivel látta, ahogyan a húgát kivégzik az isis harcosai.
Az édesanyjának nincsen pénze gyógyszerre, ezért várják, hogy a megváltó segítsen rajtuk.

Ahmed, 6 éves. Horgos- Szerbia.


Kicsivel éjfél után a fűben alszik el a 6 éves kisfiú. A közelében felnőttek beszélgetnek, és tanakodnak, hogy miként juthatnának el a célként kitűzött országba. Egy kis táskát cipel folyton magánál, amiben személyes kis apróságait tartja. Az édesapját Észak- Szíria Deir városában megölték a szélsőségesek. Nagybátyja gondoskodik róla, ahogyan tud a zord körülmények között.

Amir, 20 hónapos , Zahle- Fayda


A 20 hónapos kisfiú vélhetően komoly traumatizált állapotban volt végig az anyaméhben, hiszen lassan 2 éves, és még egy szót sem mondott ki soha. Beláthatatlan lesz a következménye ennek a fiatalon átélt nagyon súlyos traumatikus élménynek.
Sokat nevet a kisbaba, de beszélni nem képes, ellenben mindennel játszik, amit a földön talál.



Fara, 2 éves Azraq.


Fara imád focizni, édesapja van csak neki. Mindennap elmondja neki, hogy szeretne már otthon lenni, amire a megtört férfi, csak bólogatni képes..