featured-slider

Post Top Ad

2015. november 15., vasárnap

Pattanásnak hitte, aztán elájult majdnem ami fogadta.

Egy srác meg szerette volna mutatni az internetezőknek, hogy néha hiába hisszük azt, hogy egy ártalmatlan dologgal állunk szemben, valójában az komolyabb, mint vélnénk.
Az arcán egy fájó mondhatni gyulladt pattanást észlelt, amit hagyott és nem piszkált, egészen addig, amíg már annyira feszítette, hogy fájdalmat okozott neki. Ekkor felütötte az interneten a megfelelő szakirodalmat, és hamar rájött, hogy egy cisztával van dolga. Mi is a ciszta ? Engedjétek meg, hogy a webbetegről idézzek, akik tökéletesen megfogalmazták a ciszta fogalmát :




A tumor és a ciszta két egymástól eltérő dolog. Ciszta A ciszta egy olyan hólyag, amely tartalmazhat levegőt, folyadékot vagy egyéb anyagot. Bármely testrészen képződhet ciszta, csontos területen, szerveken és lágy szöveteken is. A legtöbb ciszta nem rákos. Gyakori eset például a faggyúmirigy ciszta, egy apró dudor, amely a bőr alatt képződik, valamint a petefészekciszta. Fontos azonban megjegyezni, hogy a cisztaképződés lehet a rákos elváltozás kezdeti szakasza is.